Αρχική

Νίκη στούντιος Πάου

Τα Niki studios βρίσκονται σε μια ήρεμη και μοναδική τοποθεσία 40 χλμ περίπου νότια του Βόλου και 4 χλμ νότια του Λεφοκάστρου.
Η Πάου είναι ένας πολύ μικρός οικισμός και είναι απαραίτητο να διαθέτετε αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σας, τις αγορές και την ψυχαγωγία σας.

Λίγα λόγια για το Πήλιο

Η παραλία της Πάου

Η παραλία της Πάου

Στα βορειοανατολικά του Βόλου ορθώνεται η οροσειρά του Πηλίου, η πολυδασωμένη πατρίδα των λεγόμενων Κενταύρων, ο τόπος όπου οι θεοί πολλές φορές τελούσαν τις γιορτές και τις γαμήλιες τελετές τους. Εδώ ζούσε ο σοφός Κένταυρος Χείρωνας και δίδασκε στους ημίθεους και στους ήρωες την καλλιέργεια του πνεύματος και του σώματος. Σύμφωνα με τη μυθολογία σε αυτόν τον τόπο έγινε και ο πρώτος γνωστός διαγωνισμός ομορφιάς μεταξύ της Θέτιδας και της Έριδας. Από το κατάφυτο με δάση Πήλιο εμπνεύστηκε ο Όμηρος, ο Πίνδαρος και ο Ευριπίδης αλλά και οι αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα για τους οποίους το Πήλιο έγινε σύμβολο της λαχτάρας για την ελευθερία του ελληνικού λαού. Η υψηλότερη κορυφή του Πηλίου βρίσκεται στο βόρειο ορεινό όγκο (Πλιασίδι 1548μ.). Οι ανατολικές πλαγιές της οροσειράς, από όπου το ανοιχτό Αιγαίο φαντάζει σαν καθρέπτης, είναι αδιάβατες και βραχώδεις και πέφτουν απότομα στη θάλασσα. Σε αντίθεση με την άγρια ρομαντική ομορφιά της ανατολικής πλευράς η Δυτική πλευρά του Πηλίου κατεβαίνει ομαλά στον Παγασητικό κόλπο δημιουργώντας μικρούς κολπίσκους και προσφέροντας στους ψαράδες και ναυτικούς ασφαλή αγκυροβόλια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εδώ μια σειρά από πολυάσχολα λιμάνια. Από τα γραφικά ορεινά χωριά του Πηλίου άλλα φαίνονται να θάβονται στις πλαγιές του όρους, άλλα σαν αετοφωλιές να γαντζώνονται στις κορυφές και άλλα πάλι να κρύβονται στη σκοτεινή βλάστηση των οχθών κάποιου ρέματος. Όλα είναι τόσο ενσωματωμένα στο περιβάλλον που κάποιος, που τα βλέπει από μακριά , θα μπορούσε να σκεφτεί ότι φύτρωσαν μόνα τους μέσα στο βουνό όπως τα δάση γύρω-γύρω. Ένα αντιπροσωπευτικό χωριό του Πηλίου , όπως το βλέπουμε στα βιβλία, έχει ανθεκτικά πέτρινα σπίτια με στενούς φεγγίτες και με διακοσμητικά σχέδια στους εξωτερικούς τοίχους, σκάλες λαξευμένες από πέτρα, γυρτές στέγες φτιαγμένες από γκρι ή πρασινωπό σχιστόλιθο, βυζαντινές εκκλησίες με υπέροχες τοιχογραφίες και στασίδια χορωδιών, δαιδαλώδη καλντερίμια, πέτρινες βρύσες, εσωτερικές αυλές όπου ευωδιάζει ο βασιλικός και η γαρδένια, πλατεία στρωμένη με πέτρινες πλάκες και εδώ κι εκεί κάποιο κελαριστό χείμαρρο.

Google Map


Προβολή Niki Studios – Pau Pilion σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους